President CB

president cb radio brand

President cb heeft internationale reputatie

De producten binnen het president cb gamma zijn zeer gebruiksvriendelijk, zijn performant en veilig in gebruik. Alle producten wonnen een internationale reputatie door de bouw en de manier van werken.

BEKIJK HIER AL ONZE PRESIDENT CB RADIOS

GTV en president cb hand in hand

Al jaren werken GTV en president cb samen bij de verdeling van de toestellen. Ook installaties in voertuigen, bulldozers, vrachtwagens, .... behoren tot onze taken. In het verleden had GTV ook eigen cb toestellen die in samenwerking met president op de markt zijn gekomen. De welgekende GTV-44 was in europa een enorm populair model met een gekende aangename klankkleur.

President cb herstellingen

Ook om uw cb toestel te laten herstellen kan u bij GTV te recht. Als officieel herstelpunt voor President en veel andere radio merken hebben wij een ruime voorraad aan onderdelen ter beschikking om uw toestel weer volledig op punt te zetten. Bovendien bezitten we over de juiste meetapparatuur om uw toestel optimaal af te regelen.

De geschiedenis van President cb

De president naam leunt dicht aan tegen de cb radio wereld. De president cb radios worden net benoemd zoals u een kodak zou zeggen tegen uw fototoestel. De zend-ontvangers worden gebruikt door miljoenen cb-gebruikers over de hele wereld. (chauffeurs, industrie, technologie fans, amateur radio, ...)

CB staat voor Citizens band. De naam zegt het zelf, de frequentieband van het volk. In de jaren 50 konden amerikaanse vrachtwagenchauffeurs op lange afstand communiceren om indien panne op de lang uitgestrekte wegen hulp op te roepen. Ook in de woonkamer kende de CB succes om met vrienden af te spreken of om de politiediensten te kunnen oproepen via een noodkanaal.

no 1 cb president is de reclame die president voert via stickers bijgeleverd bij elk nieuw CB-toestel. U kan dit opvatten als "President CB is de nummer 1" of als "ik heb een President CB en ben te bereiken op kanaal nr 1".

De ASC functie bij president cb toestellen

De squelch is de controleknop om ruis weg te filteren op elke cb zend/ontvanger. Deze functie zal indien er geen communciatie is de luidspreker uitschakelen zodat u niet naar ruis hoeft te luisteren. (ruis is er nu eenmaal altijd!) Omdat ruis niet altijd constant is, zeker niet als u zich verplaatst, zijn alle president toestellen uitgerust met een automatissche squelch. Dankzij deze functie blijft uw president cb zeer gevoelig ontvangen zonder plots te beginnen ruisen zonder constant te moeten bijregelen. Een extra troef, en dankzij het patent van President ook de best werkende functie ten opzichte van veel andere merken.

Andere benamingen voor CB-radio

CB-radio is meestal wel uitgesproken als CB, maar bij het schrijven gebruiken al veel mensen cibi, ciebie of cibie gebruikt. In de Nederlandse taal gebruikt men meestal bak voor het word radio. Vandaar ook veel gesproken wordt over een cb bakkie voor 27mc / 27 mc van president.

President is ook CB antenne leverancier

Het bedrijf achter de welgekende President CB-radio's "president electronics" heeft ook heel wat type antennes in zijn gamma. Deze tak van het bedrijf is een stuk minder gekend terwijl de antennes wel van hoogwaardige kwaliteit zijn.

cb president antenne

BEKIJK AL ONZE PRESIDENT CB ANTENNES

De president cb antenne is altijd bruikbaar voor de CB-frequenties van 27MHz. Hun gamma is zeer uitgebreid en hebben dan ook basis antennes, magneet antennes, portabele president cb antennes en zo voort. Ook de zogenaamde zelfregelende CB antennes (breedbandig, hoeft men niet meer af te regelen) zijn in hun gamma beschikbaar.

Niet alle president cb antennes zijn bij ons op voorraad, neem ook een kijkje op hun website, deze zijn via ons te bestellen. President heeft ook een lijst van antennes die de beste resultaten zijn voor elk type CB-zender. Dit kan zeer interessant zijn voor de keuze van de beste cb antenne voor uw toepassing.

GTV is een officiele verdeler, groothandel en hersteldienst voor President België en Nederland.

President amateur radio toestellen

Bekijk hier al onze president amateur radio's

President electronics is vooral gekend voor zijn cb-radios. De CB-radio's zijn vergunningsvrije radio's voor 27MHz, 11-meter band. Maar ook in de radio amateur wereld is President actief. In hun gamma enkel mobiele of basis toestellen voor op de 10 of 12 meter band. Complete multiband toestellen hebben ze niet in het gamma. Ze focussen als president vooral op amateur radio toestellen voor mobiel gebruik. Voor de lagere frequentiebanden zijn de antennes veelal te klein om nog een goed rendement te behalen.

Hun jarenlange kennis in 27MHz apparatuur maakt van hun amateur radio reeks toestellen de meest complete en goedkope HF-radio's voor 10 en 12 meter. De amateur toestellen bevatten altijd de AM en FM modulatie, sommigen van hen ook de SSB modulatievorm.

In export worden deze toestellen regelmatig ook omgebouwd om ook te kunnen werken op de 27MHz CB-band. Zo behaalt de gebruiker hiervan een hoger vermogen dan de normale CB-toestellen.

© 2022 | www.gtv.be | +32 56 730 730 | info@gtv.be